ORGELMOTOR.NL
Culturele Toertochten per motor langs kastelen en borgen, kerken en orgels

JULI 2023 - Orgels en Kastelen in Gelderland

Een driedaagse tocht langs kastelen en kerken in het prachtige Gelderland. Nergens in Nederland vind je zoveel kastelen als in Gelderland. We gaan er een aantal bezoeken. Naast deze prachtige gebouwen gaan we langs kerken om het klinkende erfgoed te bewonderen. 

Meer info volgt spoedig!


 


De St. Martinusroute (deel 1)

 


De eerste route die Orgelmotor.nl gaat aanbieden is de St. Martinusroute. Het eerste gedeelte van deze route zal gereden worden in het laatste weekend van september : 

23 & 24 september 2017


Deze route begint in Groningen bij de Martinikerk in Groningen en eindigt bij de Martinikerk in Bolsward. 

We zien onderweg niet alleen het prachtige landschap van zowel Friesland als Groningen, ook zijn er demonstraties te beluisteren van orgels die we aantreffen in de Martini- of Maartenskerken die we onderweg zullen aandoen. Ook is de Lauwers te bewonderen als scheidslijn tussen Groningen en Friesland en rijden we op oude zeedijk van de Middelzee.  


Dag 1

Groningen Martinikerk  ~ Wirdum (Fr) Martinitsjerke 

Dag 2 

Wirdum (Fr) Martinitsjerke ~ Bolsward MartinikerkRoute dag 1

9:30-10:00 ontvangst bij Feithhuis (naast de Martinikerk) met koffie

10:00 vertrek richting Munnekezijl en de De Lauwers als de scheidslijn Groningen en Friesland. We rijden via Leegkerk, Aduard, Den Ham, Kommerzijl, langs de Friese Oren van Burum naar Kollum.

13:00 Een bezoek aan de Maartenskerk in Kollum. Hier worden we feestelijk onthaald door de burgemeester van Kollummerland, dhr B. Bilker en heffen we het glas. Daarnaast krijgen we hier de lekkerste oranjekoek van Friesland!!

14:15 We nemen een lunch in Twijzel bij Pilat&Pilat

15:15 Na de lunch vertrekken we uit Twijzel richting Wirdum. We rijden via Eestrum naar de Martinuskerk (thans Kruiskerk) in Burgum

17:30 Ons eindpunt van deze eerste dag is Wirdum, een mooi oud dorpje met een bijzondere St. Martinustsjerke. In Wirdum wordt ons een maaltijd aangeboden in het sfeervolle hotel-restaurant Duhoux


Route dag 2 

10:00 Na een verkwikkende nacht en een heerlijk ontbijt laten we Wirdum ac hter ons en gaan via de oude zeedijk van de Middelzee naar Roodhuis, waar we in de RK Martinuskerk een relikwie kunnen bewonderen van St. Martinus.

12:00 Na de bijzondere bezienswaardigheid in Roodhuis komen we via een mooie route aan in de prachtige stad Sneek. Hier kunnen we de Martinikerk bewonderen en een lunch nuttigen.  

14:00 Na de prachtige stad Sneek te hebben bewonderd vertrekken we naar de voorlaatste kerk, de Martinikerk in Easterein, vanwaar wij uiteindelijk vertrekken naar het eindpunt van deze eerste toertocht: de Martinikerk in Bolsward. 

Wijzigingen aanbod en indeling voorbehouden

 

Kosten deelname

Dag 1 :           80 euro  pp 

(extra's: inclusief koffie bij aanvang route, lunch in Twijzel, diner bij Duboux in Wirdum)

Dag 1 + 2 :   120 euro pp 

(inclusief alle hierboven genoemde extra's, + lunch in Sneek & koffie en gebak in Bolsward

LET OP: Het reserveren van een overnachting moet ZELF geregeld worden. Dit kan bijvoorbeeld bij Duhoux in Wirdum, maar ook daar geldt het principe: vol=vol.